Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Kaša»Posna pirinčana kaša sa zeljem i divljom nanom

Posna pirinčana kaša sa zeljem i divljom nanom

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4811405k
Posna pirinčana kaša sa zeljem i divljom nanom
Fotografije: Iliana Parvanova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Poslužite jednu ukusnu i veoma korisnu prolećnu kašu"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1 šolja, iseckan
  • zelje - 20 svežih listova
  • divlja nana - 7 svežih strukova
  • mladi luk - 1 vezica, perca
  • luk - 1 glavica
  • crni biber - ½ ravne kašičice
  • aleva paprika - ½ kašičice
  • himalajska so - 2 kašičice, ravne, po ukusu
  • šarlan - 2 supene kašike, suncokretovo ulje
  • susam - 2 - 3 supene kašike, za posipanje
  • voda - 4 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Prolećni recept za prinčanu kašu sa zeljem koju mirno možemo da pripremo za vreme Uskršnjeg posta.

U šepri prokuvamo 4 šolje vode. Dodajemo himalajsku so, šarlan i 1 šolju opranog pirinča (po želji - prethodno namočenog).

Izmešamo i sipamo opran i iseckan zeleniš: sveže listove zelja (bez drški), perca mladog luka, sveže strukove divlje nane i 1 glavicu starog luka.

Kuvamo sa poklopcem uz često mešanje. Začinimo crnim biberom i alevom paprikom i ukoliko je potrebno, s još malo himalajske soli.

Nakon 20-25 minuta kada je pirinač skuvan, pasiramo moćnim pasatorom homogenu zelenu kašu i ponovo vraćamo na ringlu.

Kuvamo prolećno jelo bez poklopca još nekoliko minuta uz neprestano mešanje u krug kako bi ispario višak vode.

Recept može da bude dopunjen i s dodavanjem kravljeg maslaca, nakon čega je posna kaša gotova, i može da se pospe sirom.

Poslužujemo porciju zelene posne pirinčane kaše sa zeljem i divljom nanom po želji posutu susamom.

Neobično ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: