Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorbast Pasulj»Posna čorba od pasulja sa divljom nanom

Posna čorba od pasulja sa divljom nanom

Doni NikiDoni Niki
Inovator
3421341k106
Posna čorba od pasulja sa divljom nanom
Fotografije: Doni Niki
1 / 3
12/05/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
5
"Naša omiljena posna čorba od pasulja"

Potrebni sastojci

  • luk - 3 glavice
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • beli pasulj - 500 g (natopljen od uveče u vodi sa 1 supenom kašikom soli)
  • sok od paradajza - 300 ml
  • so
  • crni biber
  • aleva paprika
  • čubar
  • divlja nana
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu se sipa opran pasulj, dosipa se voda da ga pokrije. Kada provri, stavlja se jedna kašičica sode za hleb (da izađu štetni gasovi koji štete bolnim stomacima).

Ostavlja se na 5 minuta da malo vri, formira se gusta bela pena. Pasulj se prebacuje u drugu šerpu, nakon što se ocedi prva voda u kojoj se kuvao.

Dosipa se topla voda, začini se začinima po izboru.

U kaseroli se proprže sitno iseckani luk i beli luk. Kada omekne sipa se aleva paprika da se proprži na kratko i dodaje se u pasulj.

Kada je čorba od pasulja skoro gotova, dodaje se paradajz pire ili sok i sitno iseckana divlja nana.

Posna čorba od pasulja je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: