bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Riba»Pečena Riba»Filet lososa na podlozi od kinoe

Filet lososa na podlozi od kinoe

Filet lososa na podlozi od kinoe
Fotografije: Jordanka Kovacheva
1 / 4
16/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema18 min.
Kuvanje38 min.
Ukupno56 min.
Porcije4
"Losos je riba kojoj uvek možete da se okrenete i nikada nećete pogrešiti"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Kinou operite pod mlazom vode i lepo je ocedite.

Iseckajte luk i beli luk i propržite ih na maslinovom ulju zagrejanom na umerenoj vatri.

Dodajte očićene i iseckane obe vrste pečuraka (bukovače i šampinjoni), lovorov list i iseckane listiće grančica ruzmarina. Dinstajte 10 minuta.

Stavite kinou, so, vino, a nakon minuta sipajte i vodu. Kuvajte poklopljeno 18 minuta na umerenoj vatri. Tečnost treba u potpunosti da se upije, zbog toga ukoliko je potrebno na kraju malo pojačajte vatru i skinite poklopac sa šerpe.

Dok se kuva kinoa za našu podlogu, pripremite lososa.

Očistite ga od kostiju, ukoliko ih ima i istrljajte belim biberom i s malo soli.

Zagrejte tiganj s nelepljivim dnom i jednom, dve kašike maslinovog ulja.

Zapecite riblje filete sa strane kože 2-3 minuta ili dok ne postane zlatkasta i hrskava, nakon toga okrenite i pecite dok ne postane zlatkasto i sa druge strane. Stepen pečenja je prema ukusu, a vreme zavisi i do debljine fileta lososa. Ja volim deblje filete kako bi ostali sočni. Kratko pečem na jakoj vatri i iznutra ostaje blago rozikasto, ali nije sirovo.

Rasporedite raskošnu kinou sa pečurkama na oval za serviranje, pospite s malo crnog bibera i odozgo stavite filet pečene ribe.

Garnirajte kriškicama limuna i svežom salatom i poslužite dok je riba topla.

Pečurke sjajno idu uz svaku ribu, iako smo navikli da ih više kombinujemo sa mesom. One čine da se ukus ribe više izdvaja. U kombinaciji sa kinoom ispada interesantno, zdravije i veoma prijatno.

Filet lososa na podlozi od kinoe je veoma ukusno jelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: