Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Zečetina»Janija»Zečetina sa graškom u đuvečari

Zečetina sa graškom u đuvečari

Zečetina sa graškom u đuvečari
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
13/12/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Đuvečara, puna zečetine sa graškom - jelo iz snova za celu porodicu"

Potrebni sastojci

  • krompir - 2 komada
  • šargarepa - 1 komad
  • zečije meso - 300 g
  • mirođija
  • luk - 1 glavica
  • grašak - 300 g, zamrznut
  • paradajz pire - 3 kašike
  • aleva paprika
  • biber
  • beli luk - 1 čen
  • pečurke - 6 komada, šampinjoni
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite i zapržite pečurke u 4 kašike ulja. Izvadite ih sa strane. Zečije meso takođe isecite i zapržite u masnoći.

Dodajte iseckanu šargarepu i luk. Izdinstajte i dodajte isečen krompir. Dodajte paradajz pire, grašak i alevu papriku.

Nakon pet minuta sipajte vodu da prekrije sastojke. Začinite solju i vratite pečurke u zečiju janiju. Kuvajte dok meso ne bude gotovo.

Stavite u đuvečaru i zapecite u hladnoj rerni 15 minuta na 250 stepeni. Nakon toga zapecite još pola sata na 200 stepeni.

Nakon toga možete da servirate zečetinu sa graškom u đuvečari.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: