Mlečni hlepčići

Hristinka KolevaHristinka Koleva
Inovator
26844718
Mlečni hlepčići
Fotografije: Hristinka Koleva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Ako vi možete da odolite ovim upravo ispečenim hlepčićima, podelite sa nama kako to radite, zato što mi ne možemo"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 400 ml
  • šećer - 2 kašičice
  • so - 1 kašičica
  • suvi kvasac - 7 g
  • brašno - 700 g
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno se proseje.

Pravi se udubljenje i u njega se stavljaju šećer, so, suvi kvasac i blago zagrejano sveže mleko.

Mesi se meko nelepće testo za hleb. Stavlja se u podmazanu posudu, pokriva se streč folijom, i ostavlja se na toplom da naraste.

Naraslo testo se deli na šest jednakih delova. Oblikuju se duguljasti hlepčići koji se izduže u krajevima.

Ređaju se u veliku tepsiju, obloženu papirom za pečenje.

Pokrivaju se čistom krpom. Nakon 10 minuta se premazuju vodom, posipaju se brašnom i prave se razrezi oštrim nožem.

Ostavljaju se da narastu.

Mlečni hlepčići se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C 25 minua.

Za vreme pečenja na dno rerne se stavlja posudica sa vodom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: