bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Jagnjeća Sarmica»Moja jagnjeća sarma sa pečurkama

Moja jagnjeća sarma sa pečurkama

NikiNiki
Guru
535533k122
Moja jagnjeća sarma sa pečurkama
Fotografije: Niki
1 / 4
17/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
160 min.
Ukupno
190 min.
Porcije
6
"Samo oni, koji nisu probali drob sarmu, kažu da je ne vole - druge opcije nema"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće iznutrice - 1 komplet
  • pečurke - 200 g sveže
  • pirinač - 200 g
  • luk - 5 veza
  • beli luk - 2 stabljike
  • nana - 1 veza
  • aleva paprika - 1 kašika
  • ulje
  • so
  • biber
  • za preliv
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 300 g
  • brašno - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjeće iznutrice dobro operite hladnom vodom. Džigericu ubacite u vrelu vodu na 2-3 minuta.

Ostale iznutrice kuvajte u posoljenoj vodi oko jednog sata. Kada budu gotove, procedite ih, a bujon nemojte da bacate.

Ohlađene jagnjeće iznutrice naseckajte na male komade. Luk, beli luk i pešurke, takođe iseckajte na sitno. U dubokoj šerpi zapržite pirinač dok ne postane prozračan, pa mu dodajte beli luk, luk i pečurke.

Dodajte alevu papriku, so i biber po ukusu. Dodajte jagnjeće iznutrice i naseckanu nanu i sipajte oko 700 ml bujona.

Kuvajte dok smesa ne provri i prebacite sve u pravougaoni pleh. Pokrijte folijom i pecite jagnjeću sarmu oko 50 minuta na 180 stepeni.

Pripremite preliv, izvadite pleh, sklonite foliju i prelijte mlečnu smesu. Vratite u rernu bez folije i pecite dok ne bude gotovo.

Moja jagnjeća sarma sa pečurkama je fantastična!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: