Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Sarme»Sarme od lozovog lišća sa pirinčem i sočivom

Sarme od lozovog lišća sa pirinčem i sočivom

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5291523k
Sarme od lozovog lišća sa pirinčem i sočivom
Fotografije: Sevdalina Irikova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
5
"Umotajte sarme od lozovog lišća sa pirinčem i sočivom i osetićete da se stvari polako kreću ka izvrsnoj večeri"

Potrebni sastojci

  • sastojci za 20 sarmi
  • listovi vinove loze
  • sočivo - 1 šoljica, kuvano
  • pirinač - 1 šoljica
  • bulgur - 4 kašike, kuvan
  • paradajz - 2 komada iz konzerve
  • praziluk - 5 - 6 cm, stabljika zeleni deo
  • bujon od povrća - 2 šolje
  • kim - 1 kašičica
  • čubar - 1 kašičica
  • biber
  • so - po ukusu
  • masnoća - 4 - 5 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Praziluk isecite na sitne komade. Pržite ga u zagrejanom biljnom ulju.

Dodajte mu pirinač i sočivo, pržite ih 4-5 minuta.

Začinite solju i biberom po ukusu.

Dodajte paradajz i sipajte 1 šolju vrućeg bujona. Pustite da se krčka dok pirinač ne upije tečnost.

Dodajte bulgur, čubar, kim i biber.

Listove vinove loze napunite smesom koju ste dobili, a sjajna strana lista treba da ostane spolja.

Čvrsto umotajte sarme i poređajte ih u odgovarajuću šerpu.

Na sarme postavite vatrostalni tanjir ili drugu odgovarajuću težinu da ih pritiska.

Prelijte bujonom od povrća i kuvajte 45 minuta na laganoj vatri.

Prijatno uz sarme od lozovog lišća sa pirinčem i sočivom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: