Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Sarme»Sarme od lozovog lista sa kinoom

Sarme od lozovog lista sa kinoom

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Početnik
12238
Sarme od lozovog lista sa kinoom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Jednostavne posne sarme, koje možete da poslužite sa sosom od belog luka ili kao prilog uz pečeno meso"

Potrebni sastojci

  • luk - 2 glavice, sitno iseckan
  • šargarepa - 1 komad, narendana
  • paradajz - 10 komada, osušen
  • ulje - 3 kašike, suncokretovo
  • pirinač - 1 šolja
  • kinoa - 1 šolja
  • heljda - 1 šolja
  • proso - 1 šolja
  • bosiljak - po ukusu
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Luk dinstajte u ulju sa malo vode dok ne omekša. Dodajte narendanu šargarepu, koju takođe dinstajte oko 2 minuta.

Dodajte pirinač, kinou, heljdu i proso, pa sve prelijte sa jednom šoljom vode i začinite biberom i solju. Sve dinstajte dok voda ne ispari, pa dodajte bosiljak i dobro promešajte.

Listove vinove loze prelijte vrelom vodom da omekšaju i umotajte male sarmice. Poređajte ih u nauljenu vatrostalnu posudu ili šerpu, prelijte vodom da ih pokrije i pritisnite ih tanjirom. Poklopite posudu i kuvajte sarme dok ne budu spremne za jelo.

Prijatno uz sarme od lozovog lista sa kinoom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: