bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Pileće meso sa graškom i kurkumom

Pileće meso sa graškom i kurkumom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Pileće meso sa graškom i kurkumom
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 2
17/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije2
"Ponekad najprostije stvari za kuvanje se pokažu najukusnijim - baš kao ova piletina sa graškom"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite pileće grudi na zalogaje.

Pospite ih sa kašikom brašna i uvaljajte da budu dobro posute brašnom.

U tiganju zagrejte šolju maslinovog ulja.

Pržite zalogaje dok ne postanu zlatasti, nakon toga sipajte grašak, sipajte bujon od povrća i začinite sa kašičicom kurkume i prstohvatom bibera.

Poklopite posudu i kuvajte jelo sa graškom dok ne ostane na masnoći.

Servirajte piletinu sa graškom toplu sa salatom po vašem ukusu.

Nek vam je slatko uz ovu piletinu sa mesom i graškom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: