Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Čorbast Pasulj»Čorba od šarenog pasulja sa svežom nanom

Čorba od šarenog pasulja sa svežom nanom

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
452902k123
Čorba od šarenog pasulja sa svežom nanom4 / 4
17/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
1440 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
1540 min.
Porcije
6
"Ako niste probali šareni pasulj do sada, obavezno ga spremite po ovom receptu"

Potrebni sastojci

  • šareni pasulj - 500 g
  • suvi luk - 3 kašike
  • suva šargarepa - 2 kašike
  • sveža nana - listovi od 3 struka
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • aleva paprika - 2 kašika
  • soda - 3 prstohvata
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pasulj se opere mnogo dobro i natopi se u hladnoj vodi 24 sata. Ljuska šarenog pasulja je tvrđa i treba dobro da se natopi pre kuvanja.

Nakon što se natopi stavlja se da vri, pri čemu se potom tri puta baca voda nakon što provri i sipa se nova.

Pasulj se kuva u četvrtoj vodi. Nakon što provri četvrta voda dodaje se soda.

Nakon što soda provri, meša se veoma dobro i dodaje se suvi luk i suva šargarepa.

Ostavlja se da vri 60 minuta, na laganoj vatri, pri čemu se povremeno meša.

Nakon 60 minuta se dodaju aleva paprika, maslinovo ulje i so.

Vri još 20 minuta, nakon čega se dodaje sitno isečena nana i majčina dušica.

Vri još 20 minuta, nakon čega se isključuje ringla i čorba od pasulja se ostavlja poklopljena na ringli. Čorba od šarenog pasulja sa svežom nanom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: