Način pripreme
Beli pasulj se potopi 1 noć u loncu, ujutru se kuva 20 minuta i voda se baci.
Sipati novu vodu i ostaviti na šporetu da provri sa 2-3 kašike ulja i zelenom paprikom, presečenom na dva dela.
Nakon što je paprika omekšala, izvadite je, skinite kožu i sitno iseckajte.
Oljuštena šargarepa je grubo narendana, crni luk sitno iseckan.
U tiganju zagrejte ulje i dinstajte luk, šargarepu i papriku dok ne promene boju.
Dodajte brašno, promešajte, dodajte alevu papriku i ponovo promešajte.
Sipajte u šerpu sa pasuljem, promešajte i pustite da ukusna čorba od pasulja ključa 4-5 minuta.
Začini se solju, suvom i svežom nanom.
Za ručak služimo beli pasulj sa svežom nanom!
Fantastično jelo sa svežim domaćim hlebom!