Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Čorbast Pasulj»Čorba od šarenog pasulja sa svežom nanom

Čorba od šarenog pasulja sa svežom nanom

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
452902k120
Čorba od šarenog pasulja sa svežom nanom
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 4
17/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
1440 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
1540 min.
Porcije
6
"Ako niste probali šareni pasulj do sada, obavezno ga spremite po ovom receptu"

Potrebni sastojci

  • šareni pasulj - 500 g
  • suvi luk - 3 kašike
  • suva šargarepa - 2 kašike
  • sveža nana - listovi od 3 struka
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • aleva paprika - 2 kašika
  • soda - 3 prstohvata
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pasulj se opere mnogo dobro i natopi se u hladnoj vodi 24 sata. Ljuska šarenog pasulja je tvrđa i treba dobro da se natopi pre kuvanja.

Nakon što se natopi stavlja se da vri, pri čemu se potom tri puta baca voda nakon što provri i sipa se nova.

Pasulj se kuva u četvrtoj vodi. Nakon što provri četvrta voda dodaje se soda.

Nakon što soda provri, meša se veoma dobro i dodaje se suvi luk i suva šargarepa.

Ostavlja se da vri 60 minuta, na laganoj vatri, pri čemu se povremeno meša.

Nakon 60 minuta se dodaju aleva paprika, maslinovo ulje i so.

Vri još 20 minuta, nakon čega se dodaje sitno isečena nana i majčina dušica.

Vri još 20 minuta, nakon čega se isključuje ringla i čorba od pasulja se ostavlja poklopljena na ringli. Čorba od šarenog pasulja sa svežom nanom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: