Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorbast pasulj»Čorba od šarenog pasulja

Čorba od šarenog pasulja

SilviaSilvia
Početnik
8134
Čorba od šarenog pasulja
Fotografije: Silvia
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
5
"Ukus i aroma koji nas vraćaju srećnim uspomenama"

Potrebni sastojci

  • šarini pasulj - 500 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • suve paprike - 3 - 4 papričice
  • čubar - 1 prstohvat
  • majčina dušica - 1 prstohvat
  • nana - 1 prstohvat
  • paradajz - 3 - 4 kašike iz konzerve
  • peršun - svež
  • selen - svež
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Pasulj se natopi u hladnoj vodi tokom jedne noći. Nakon toga se isplakne i stavlja u šerpu, preliva se sa 2 litra vode.

Kada je pasulj poluskuvan dodaju se šargarepa i luk sitno isečeni.

Dodaje se čubar, majčina dušica, nana, suve paprike, so po ukusu, kuvanje se nastavlja dok ne omekšaju sastojci.

Dodaje se paradajz iz konzerve.

Kada se skloni pasulj sa šporeta, iseku se sveži začini, peršun i selen.

Čorba od pasulja se servira topla.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: