Način pripreme
Počnite sa pripremom sosa za testeninu.
Iseckajte beli luk i propržite ga na maslinovom ulju.
Dodajte očišćene i sitno iseckane pečurke bukovače i kratko sotirajte.
Sipajte pavlaku za kuvanje, posolite i ostavite sos da se krčka i da se zgušnjava na tihoj vatri.
Za to vreme skuvajte fusili testeninu u blago posoljenoj vodi sa kašikom maslinovog ulja. Ostavite ih blago al dente, pri čemu se o vremenu kuvanja vaše paste orijentišete prema uputstvima na pakovanju.
Zagrebite rupičastom kašikom i prebacite fusili u sos od pavlake sa malo vode od kuvanja - u njoj ima skroba, koji je odvojen od paste i daće dodatnu kremastu teksturu sosu prilikom njegovog redukovanja.
Dodajte polovinu količine parmezana - fino mlevenog ili izrendanog. Po želji možete da stavite i više njega za jaču aromu.
Kratko promešajte i rasporedite u tanjire.
Pospite s još parmezana i malo crnog bibera i poslužite ukusnu testeninu - fusili sa bukovačom i pavlakom.
Prijatno!