Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Fusili sa bukovačama i pavlakom

Fusili sa bukovačama i pavlakom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Fusili sa bukovačama i pavlakom4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Čim je testenina, neka barem bude sa pečurkama i sosom od pavlake - omiljena nam je"

Potrebni sastojci

  • fusili - 1 pakovanje, 500 g
  • pavlaka - 400 g
  • parmezan - 100 g ili po ukusu
  • bukovače - 250 g
  • luk - 1 glavica, srednji
  • beli luk - 1 čen, veliki
  • maslinovo ulje - 1 šoljica + 1 supena kašika
  • so - po ukusu
  • crni biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Počnite sa pripremom sosa za testeninu.

Iseckajte beli luk i propržite ga na maslinovom ulju.

Dodajte očišćene i sitno iseckane pečurke bukovače i kratko sotirajte.

Sipajte pavlaku za kuvanje, posolite i ostavite sos da se krčka i da se zgušnjava na tihoj vatri.

Za to vreme skuvajte fusili testeninu u blago posoljenoj vodi sa kašikom maslinovog ulja. Ostavite ih blago al dente, pri čemu se o vremenu kuvanja vaše paste orijentišete prema uputstvima na pakovanju.

Zagrebite rupičastom kašikom i prebacite fusili u sos od pavlake sa malo vode od kuvanja - u njoj ima skroba, koji je odvojen od paste i daće dodatnu kremastu teksturu sosu prilikom njegovog redukovanja.

Dodajte polovinu količine parmezana - fino mlevenog ili izrendanog. Po želji možete da stavite i više njega za jaču aromu.

Kratko promešajte i rasporedite u tanjire.

Pospite s još parmezana i malo crnog bibera i poslužite ukusnu testeninu - fusili sa bukovačom i pavlakom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: