Bonapeti.rs»Recepti»Grickalice»Grisine»Grisine sa brašnom od leblebija

Grisine sa brašnom od leblebija

Grisine sa brašnom od leblebija
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
10
"Ako želite da imate nešto da prezalogajite tokom poslepodnevnih časova, onda su ove grisine sa brašnom od leblebija odlična opcija koja će zameniti štetne proizvode iz prehrambenih prodavnica"

Potrebni sastojci

  • brašno od leblebija - 85 g
  • mocarela - 170 g, izrendana
  • krem sir - 60 g
  • prašak za pecivo - 1/2 kašičice
  • jaja - 1 komad
  • beli luk - 1 kašičica, u prahu
  • za premazivanje
  • maslac - 15 g
  • peršun - prstohvat, suvi/sveži
  • beli luk - 1 kašičica, u prahu
  • parmezan - po želji
  • susam
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu koju možete da stavite u mikrotalasnu rernu, stavite brašno od leblebija, kačkavalja, praška za pecivo, krem sira i belog luka u prahu. Dobro izmešajte kašikom.

Posudu stavite u mikrotalasnu rernu na maksimalnu snagu na jednu minutu. Izvadite i razbite jaje. Mešajte dok se u potpunosti ne usvoji. Smesa će postati lepljiva, ali to ne treba da vas brine.

Istopite kravlji maslac. Dodajte peršun i beli luk. Nauljite malo ruke i prebacite testo u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Oblikujte pravougaonik.

Isecite na trake bez da pokušavate da ih razdvajate. Namažite kravljim maslacem i pospite susamom i parmezanom ukoliko odlučite da stavite.

Pecite grisine u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne postanu zlatkaste. Izvadite, ohladite i poslužite.

Grisine sa brašnom od leblebija su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: