Način pripreme
Brašno prosejemo dva puta zajedno sa solju.
Dodajemo hladan maslac i počinjemo rukama da trljamo testo dok ne dobijemo maslac mrvice. Dodajemo jedno žumance i dve kašike hladne vode.
Zamesimo testo i ostavljamo ga u frižideru jedan sat.
Brokoli nalomimo na ružice i blanširamo i posoljenoj vodi.
Očistimo lososa od kostiju, začinjavamo solju, biberom i sokom od limuna.
Izvadimo testo, razvijamo ga, tako da obuhvata zidove okrugle posude za pečenje, stavljamo list u posudu i izbušimo dno viljuškom.
Pečemo ga u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10 minuta.
Izvadimo posudu i ostavljamo da se ohladi. Stavljamo unutra parčiće lososa i brokolija.
U odvojenoj posudi mutimo jaja, pavlake i dodajemo narendan parmezan.
Prelivamo ukusan kiš smesom od jaja i pečemo oko 45 minut ana 180 stepeni.
Kiš sa brokolijem i lososom serviramo blago ohlađen.
Prijatno!