Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Svinjski vrat sa lukom i pečurkama

Svinjski vrat sa lukom i pečurkama

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Svinjski vrat sa lukom i pečurkama
Fotografije: Rositsa Petrova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Ima i dana u kojima je jelo obvezno na stolu, zato je dobro da se postaramo da to bude baš ova svinjetina sa lukom i pečurkama"

Potrebni sastojci

  • svinjski vrat - 5000 g
  • luk - 2 glavice
  • šargarepa - 1 komad
  • pečurke - 250 g
  • belo vino - 150 ml
  • ulje - 5 - 6 kašika
  • so
  • majčina dušica
  • biber
  • aleva papriika
  • dimljena aleva paprika
  • lovorov list
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite svinjski vrat na zalogaje. Isecite luk na krupno, a šargarepu na šajbne. Očistite i isecite pečurke.

Zagrejte ulje i zapržite svinjske zalogaje na kratko u velikom tiganju, tek toliko da se zapeku.

Dodajte luk i šargarepe. Dinstajte i njih nekoliko minuta, mešajuću povremeno.

Dodajte i pečurke koje takođe treba da se zaprže.

Nakon toga dodajte začine kao i so po ukusu i sipajte vino. Ostavite jelo sa svinjetinom na ringli nekoliko minuta.

Prebacite svinjetinu sa lukom u posudu za pečenje, sipajte malo vruće vode i stavite da se peče u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta dok meso ne bude gotovo.

Pre nego što servirate pospite svinjsi vrat sa lukom i pečurkama isečenom svežim peršunom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: