Način pripreme
Šitake pečurke se natope u hladnoj vodi minimum sat do maksimum jedno veče. Voda se ne baca.
Kopriva se očisti i opere. U kipućoj posoljenoj vodi se popari kopriva oko minuta. Ocedi se i isplakne hladnom vodom. Ostavlja se sa strane da se ohladi.
Krompir se seče na male kocke, a luk - na sitno.
Kineski kupus se opere i iseče.
Natopljene pečurke se seku na sitno, a panjići im se odstrane.
U ulju se zaprži krompir i luk. I njih se dodaje soja sos, pirinčano sirće i belo vino. Sipa se voda od koprive.
Miso pasta se muti u vodi od natopljenih pečuraka i ona se sipa. Dodaju se i pečurke i kineski kupus.
Ohlađena kopriva se seče na sitno.
Kada je voda provrela smanjuje se ringla i dodaje se opran pirinač i kopriva. Korisna čorba od koprive se ostavlja da vri dok pirinač ne bude gotvo.
Ako je potrebno dodaje se so po ukusu. Na kraju se dodaju alge za čorbu i ostavlja se još oko pet minuta japanska čorba sa koprivom.