Način pripreme
Aktivira se kvasac, zamesi se meko testo i ostavlja se da naraste 30 minuta.
Podeli se na dva ili tri dela - prema tome koliko veliki želite da bude pide. Svaki deo razvijete u elipsu.
U posudi pomešate na male kocke isečenu tikvicu, jaje, sitan sir, so, mirođiju i narendan kačkavalj.
Dodajte i malo soli po ukusu, promešajte i nadev je gotov.
Raspodeli se u sredinu pidea po dužini, krajevi se presaviju na unutra i pritiskaju se. Od tikvice se pušta sok, ali on će uvreti pri pečenju pa nije problem.
Stavljaju se oformljene pogačice u posudu za pečenje na papir za pečenje.
Namažite krajeve umućenim izdvojenim žumancetom sa malo ulja i pospite semenkama. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobije hrskavu zlatastu koricu oko 20-25 minuta.
Servirajte tople, isečene na parčiće sa kriškom svežeg paradajza i posute mirođijom.
Ukusan pide sa tikvicama je gotov.