Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Pide»Ukusan pide sa tikvicom

Ukusan pide sa tikvicom

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k5049k440
Ukusan pide sa tikvicom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 4
23/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
2
"Nije nam potrebno nikakvo meso da bismo spremili najsočniji pide"

Potrebni sastojci

  • suvi kvasac - 1 pakovanje
  • sveže mleko - 200 ml, toplo
  • so - 1 ravna kašičica
  • šećer - 1 ravna kašičica
  • jaja - 1 komad (bez 1/2 žumanca)
  • brašno - 500 g
  • nadev
  • tikvice - 1/3 komada
  • jaja - 1 komad
  • sitan sir - 1 kašika
  • so
  • mirođija
  • kačkavalj - 50 g, narendan
  • semenke - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Aktivira se kvasac, zamesi se meko testo i ostavlja se da naraste 30 minuta.

Podeli se na dva ili tri dela - prema tome koliko veliki želite da bude pide. Svaki deo razvijete u elipsu.

U posudi pomešate na male kocke isečenu tikvicu, jaje, sitan sir, so, mirođiju i narendan kačkavalj.

Dodajte i malo soli po ukusu, promešajte i nadev je gotov.

Raspodeli se u sredinu pidea po dužini, krajevi se presaviju na unutra i pritiskaju se. Od tikvice se pušta sok, ali on će uvreti pri pečenju pa nije problem.

Stavljaju se oformljene pogačice u posudu za pečenje na papir za pečenje.

Namažite krajeve umućenim izdvojenim žumancetom sa malo ulja i pospite semenkama. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobije hrskavu zlatastu koricu oko 20-25 minuta.

Servirajte tople, isečene na parčiće sa kriškom svežeg paradajza i posute mirođijom.

Ukusan pide sa tikvicama je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: