Način pripreme
Kopriva i spanać (ili drugo povrće) se operu.
Spanać se natopi.
Kopriva se popari u kipućoj vodi nekoliko minuta. Kada je gotova, sačuva se deo vode, opere se kopriva hladnom vodom i ocedi se dobro.
Luk i beli luk se seku na sitno.
Oceđena kopriva se seče na sitno.
Pečurke se seko na ne toliko sitno.
U zagrejanom ulju se zaprže pečurke sa lukom, U njih se nakon toga dodaje i beli luk.
Dodaje se dalje i kopriva i oko pola šolje vode od koprive. Ostavlja se da provri i stavlja se i spanać.
Stavljaju se začini i posno jelo se ostavlja na slaboj vatri dok se sve dobro ne skuva.
Za ne posnu varijantu jelo sa korpivom i pečurkama nakon začina se dodaju dva, prethodno dobro umućena, jaja i malo namrvljenog sira.
Konzumira si i toplo i hladno, samostalno ili servirano sa kašikom kiselog mleka.