Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Posno jelo sa koprivom i pečurkama

Posno jelo sa koprivom i pečurkama

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
5131851k
Posno jelo sa koprivom i pečurkama
Fotografije: Raya Andonova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
3
"Ako se i vama jedne jedno sveže posno jelo sa koprivom, zavrnite rukave i spremite po ovom receptu - ukus će mu sigurno biti raskošan"

Potrebni sastojci

  • kopriva - 1150 g
  • spanać - 2 šake ili drugi zeleniš po izboru
  • pečurke - 5 komada, šampinjoni
  • mladi luk - 2 struka
  • mladi beli luk - 1 struk
  • aleva paprika
  • biber
  • nana
  • selen
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Kopriva i spanać (ili drugo povrće) se operu.

Spanać se natopi.

Kopriva se popari u kipućoj vodi nekoliko minuta. Kada je gotova, sačuva se deo vode, opere se kopriva hladnom vodom i ocedi se dobro.

Luk i beli luk se seku na sitno.

Oceđena kopriva se seče na sitno.

Pečurke se seko na ne toliko sitno.

U zagrejanom ulju se zaprže pečurke sa lukom, U njih se nakon toga dodaje i beli luk.

Dodaje se dalje i kopriva i oko pola šolje vode od koprive. Ostavlja se da provri i stavlja se i spanać.

Stavljaju se začini i posno jelo se ostavlja na slaboj vatri dok se sve dobro ne skuva.

Za ne posnu varijantu jelo sa korpivom i pečurkama nakon začina se dodaju dva, prethodno dobro umućena, jaja i malo namrvljenog sira.

Konzumira si i toplo i hladno, samostalno ili servirano sa kašikom kiselog mleka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: