Način pripreme
Unapred izbockamo patlidžan i ostavljamo ga na nekoliko sati u posoljenoj vodi.
Posušimo i iseckamo na kolutove, ne skidajući koru.
Zapečemo u gril tiganju ili u rerni.
Začinimo s malo maslinovog ulja, soli, crnog bibera i ostavljamo sa strane.
Po želji možemo da dodamo i beli luk.
Za ovaj recept sam koristila prethodno skuvano meso od teleće kolenice. Može da se zameni piletinom ili svinejtinom.
Skuvano meso iskidamo na relativno krupne komade. Propržimo na malo masti, tako što zajedno sa mesom u tiganj dodajemo alevu papriku i kumin kako bi otvorili svoju aromu. Začinimo solju i crnim biberom.
Pripremamo sos tako što u umućeno kiselo mleko dodajemo limunov sok, tahini od susama, so i crni biber.
Poslužujemo tako što na kanape od kolutova patlidžana stavljamo polovinu mesa, a odozgo obilno zalivamo sosom.
Meso sa patlidžanom posipamo s malo iseckanog peršuna za svežinu.
Prijatno sa ovom teletinom na orijentalni način!