Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjeni Patlidžan»Punjeni patlidžan na orijentalni način

Punjeni patlidžan na orijentalni način

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2157k417
Punjeni patlidžan na orijentalni način
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 2
11/02/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Orijentalni ukus u receptu za punjeni patlidžan"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada
  • kačkavalj - 100 g
  • beli luk - 2 čena
  • luk - 2 glavice
  • paradajz - 2 komada
  • ulje - 1/2 šolje
  • peršun - za posipanje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite patlidžan na polovine i izdubite ga. Pospite ga solju. Ostavite ih sa strane oko 30 minuta.

Stavite unutrašnji deo u veliku posudu i pospite solju.

Isecite luk i beli luk na sitno i zapržite ga oko 10 minuta.

Dodajte na kocke isečen paradajz i unutrašnjost patlidžana.

Operite izdubljen patlidžan, osušite ga i napunite nadevom.

Stavite punjeni patlidžan u posudu za pečenje i pecite ga oko 30 minuta.

Malo pre nego što ga izvadite pospite narendanim kačkavaljem.

Punjeni patlidžan na orijentalni način je mnogo ukusan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: