Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Preklopljena pica»Kalcone Margarita sa jajetom

Kalcone Margarita sa jajetom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Kalcone Margarita sa jajetom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Danas ne može da ne počne dobro čim je doručak pica kalcone"

Potrebni sastojci

  • Testo
  • brašno - 400 g
  • voda - 230 ml, blago zagrejana
  • kvasac - 20 g, svež
  • maslinovo ulje - 30 g
  • so - 1 kašičica
  • Nadev
  • paradajz - 400 g, dobro uzreo, očišćen
  • maslinovo ulje - 40 g
  • bosiljak - 1 struk, svež, listovi
  • mocarela - 300 g sveža
  • so - 1 kašičica ili po ukusu
  • pršuta - 100 g
  • jaja - 4 komada
* merne jedinice

Način pripreme

1. Zamesite testo za picu od nabrojanih sastojaka. Mesite na radnoj površini posutoj brašnom dok testo ne postane glatko i elastično.

2. Ostavite testo da naraste dok ne udvostruči svoj obim oko sat i po.

3. Oljuštite paradajz i isecite ga na male parčiće. Po želji možete i da sameljete.

Stavite u njih maslinovo ulje, svež iseckan bosiljak i so.

4. Stavite na jaku vatri, da se redukuje tečnost i da se sos zgusne.

Ako vam je paradajz mesnatiiji i ne odvaja tečnost, i ne mora termički da se obrađuje, pa ga stavite direktno u picu Margaritu.

5. Podelite naraslo testo na 4 jednake lopte i od svake oblikujte okrugli tanak disk (razvijanjem ili dlanovima kružnim razvlačenjem i pritiskom).

6. Rasporedite paradajz sa bosiljkom, ne dolazeći do krajeva.

Iskidajte preko svake pice jednake delove mocarele i pršute i razbijte po jedno jaje.

7. Zatvorite pice Kalcone i pritisnite dobro krajeve da ne izlazi nadev.

8. Pecite Kalcone Margarita sa jajetom u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 20-25 minuta.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: