Način pripreme
Zelje se za ovaj recept očisti i blanšira kratko u kipućoj vodi. Ocedi se dobro i iseče na sitno. Isecite pera luk i paradajz na kocke.
U posudi umutite jaja sa dve kašike vode, dodajte pavlaku za kuvanje u začinite solju i biberom.
U tiganju se zagreva ulje, zaprži se isečen luk da omekša.
Dodajte blanširano zelje, čenove belog luka i paradajz. Kuva se 3-4 minuta da uvri tečnost i sklanja se sa ringle.
Prabacite smesu u odgovarajuću malu posudu za pečenje.
Dodajte smesu od jaja i dobro promešajte. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta i gotovo.
Servirajte jelo s jajima sa kašikom kiselog mleka, belim lukom i posuto peršunom.
Zelje sa jajima i paradajzom - takvu đakoniju niste probali. Ispada kao fritata. Prijatno, ovo je sjajna lagana večera!