Način pripreme
Za koru:
U posudi mikserom umutimo 4 jaja i 350 ml ulja.
U posudi pomešamo suve sastojke: 250 g brašna, 375 g šećera, 65 g kakaoa, 2 kašičice sode, 1 kašičicu praška za pecivo, 1 kašičicu cimeta i 1/2 kašičice soli. Lepo izmešamo.
U suve sastojke dodajemo smesu od jaja i mešamo špatulom, dok se ne dobije homogena smesa. Dodajemo 400 g izrendanih tikvica (blago oceđenih, ne u potpunosti) i 90 g iseckanih oraha.
Ponovo dobro izmešamo (smesa je malo gusta, ali ovo ne treba da vas brine).
Delimo na dva jednaka dela i pečemo dve kore u tepsiji sa prečnikom od 20 cm posebno.
Pečemo na 170°C 45 minuta za svaku koru (moja rerna je sa ventilatorom). Ostavljamo kore da se ohlade.
Za ganaš:
U kaseroli zagrejemo 200 ml slatke pavlake do stepena kuvanja. Skidamo sa ringle i dodajemo 200 g iseckane crne čokolade. Mešamo dok se ne dobije homogena smesa.
Stavljamo jednu koru (koja se ohladiila) u tanjir i zalivamo čokoladnim ganaš kremom. Stavljamo drugu koru odozgo. I nju pokrivamo ganaš kremom.
Dekorišamo ovu unikatnu čokoladnu tortu pečenim filiranim bademima, orasima i čipsom od tikvica.
Za čips od tikvica;
Tikvicu iseckamo na tanke kriškice, ređamo na papir za pečenje i pečemo na 120 stepeni 25-30 minuta.
Koliko god da ovaj recept zvuči ludo, uveravam vas da je strašno ukusna čokoladna torta sa tikvicama.