Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Pirinač u rerni»Pirinač sa džigericom na seoski način

Pirinač sa džigericom na seoski način

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411872k
Pirinač sa džigericom na seoski način
Fotografije: Albena Asenova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Ako su vam ostale džigerice, zašto ih ne spremite prema ovom receptu sa pirinčem - ukus ovog jela je više nego raskošan"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1 i 1/2 šolja
  • pileće džigerice - 500 g
  • pileći bujon - 1 kocka
  • luk - 2 glavice
  • šargarepa - 1 komad
  • ulje - 6 kašika
  • so
  • biber - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i isecite na sitno šargarepu i luk, zapržite dok ne omekša.

Dodajte u njih dobro opran pirinač, šolju vode i kocku bujona.

Promešajte dok se ne upije voda od pirinča, začinite biberom i solju.

Stavite pirinač u posudu za pečenje, dolijte još šolju i po vode i stavite pileće džigerice odozgo.

Pecite džigerice sa pirinčem u rerni 60 minuta ili dok ne budu gotove na 200 stepeni.

Pirinač sa džigericom na seoski način servirajte posut peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: