Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Pšenično-kukuruzni hleb u mini pekari

Pšenično-kukuruzni hleb u mini pekari

menmen
Početnik
113
Pšenično-kukuruzni hleb u mini pekari
Fotografije: Anonymous
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
6
"Neverovatna aroma dolazi od tek gotovog pšenično-kukuruznog hleba - da biste ga spremili neophodni su vam mini pekara i recept"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 110 ml
  • kiselo mleko - 120 g
  • jaje + 1 belance i 1 žumance, za mazanje
  • maslac - 4 kašike, istopljen
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • brašno - 450 g, belo + 100 g, kukuruzno (sitno)
  • suvi kvasac - 7 g
  • sir - 180 g, miks, sa kačkavaljem
  • šarena so - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte zagrejane tečne sastojke zajedno sa umućenim jajetom i belancem, solju i šećerom.

Stavite ih u posudu mini pekare. Dodajte prosejano belo i kukuruzno brašno i kvasac (pomešala sam ih i prosejala zajedno dva puta).

Nakon zvučnog signala se stavlja sir, kačkavalj i šarena so.

Nakon što testo dobije na zapremini i pre nego što počne pečenje, namažite kukuruzni hleb umućenim žumancem.

Rezultat - mek pšenično-kukuruzni hleb u mini pekari i miriše neverovatno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: