Pileća janija sa prazilukom i paradajzom
bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Janija»Pileća janija sa prazilukom i paradajzom

Pileća janija sa prazilukom i paradajzom

Pileća janija sa prazilukom i paradajzom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 2
27/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno70 min.
Porcije5
"Barem jednom nedeljno treba da pripremite ovu pileću janiju - njen ukus vredi da se često oseća"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite pileće grudi i sitno ih iseckajte. Propržite ih u dubokoj posudi dok ne pobeli u 3 supene kašike ulja.

U njih dodajte praziluk i luk, iseckane, a nakon 2-3 minute - celer i šargarepu.

Takođe stavite papriku, iseckanu i paradajz pire. Sipajte vodu da ih pokrije.

Začinite začinima, dodajte čeri paradajz, prepolovljen, u pileću janiju.

Kuvajte bogatu janiju dok piletina ne bude gotova.

Po želji poslužite pileću janiju sa prazilukom i pradajzom sa ljutom paprikom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: