Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Janija»Pileća janija sa prazilukom i paradajzom

Pileća janija sa prazilukom i paradajzom

Pileća janija sa prazilukom i paradajzom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
5
"Barem jednom nedeljno treba da pripremite ovu pileću janiju - njen ukus vredi da se često oseća"

Potrebni sastojci

  • čeri paradajz - 10 komada
  • praziluk - 1 komad
  • luk - 1 komad
  • pileće grudi - 1 komad
  • paprike - 1 komad, crveni
  • paradajz pire - 2 supene kašike
  • celer - 1 struk
  • so
  • crni biber
  • čubar
  • aleva paprika - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Operite pileće grudi i sitno ih iseckajte. Propržite ih u dubokoj posudi dok ne pobeli u 3 supene kašike ulja.

U njih dodajte praziluk i luk, iseckane, a nakon 2-3 minute - celer i šargarepu.

Takođe stavite papriku, iseckanu i paradajz pire. Sipajte vodu da ih pokrije.

Začinite začinima, dodajte čeri paradajz, prepolovljen, u pileću janiju.

Kuvajte bogatu janiju dok piletina ne bude gotova.

Po želji poslužite pileću janiju sa prazilukom i pradajzom sa ljutom paprikom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: