Način pripreme
Ako ste ljubitelji vanilica, ove vanilice potkovice će vam se beskrajno mnogo dopasti, s obzirom na to da su ne samo veoma ukusne, već se i tope u ustima.
Bademi koje koristite mogu da budu sirovi i oguljeni, ali takođe mogu biti zapečeni i neoguljeni. Jedini uslov je da ne budu slani i mnogo prepečeni.
Orašasti plodovi se samelju u blenderu veoma fino i pomešaju se sa šećerom, vanilama i brašnom.
U suvu smesu se dodaju meki maslac i belance i mesi se glatko testo (ne mesi se dugo).
Uvija se u foliju i stavlja se u frižider da se stegne na 30 minuta. Može da se podli na dva dela, s obzirom da su tačno dve doze.
Jedna polovina stegnutog testa za retro kolačiće se vadi i od nje se kidaju loptice manje od oraha. Prave se fitilji koji se uvijaju u kravaj koji je s jedne strane otvoren poput potkovice, i stavljaju se na malom rastojanju jedan od drugog u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
Svaka tepsija se peče po 15 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Vreme pečenja može da varira i prema debljini potkovica, zbog toga ih nadgledajte.
Gotove vanilice potkovice se ostavljaju u metalnoj tepsiji na 3-4 minute, zato što su krhke i još uvek mogu da se raspadnu.
Uvaljaju se u šećer u prahu, pomešan sa vanilom dok su kolačići sa vanilom još topli.
Neka vam je slatko!