Način pripreme
U posudu se sipa voda. U nju se dodaje beli šećer, suvi kvasac, so, 1 supena kašika ulja i dobro se izmeša.
Dodaje se brašno i umesi se testo.
Testo za palačinke se pokriva i ostavlja se da naraste na sat vremena na sobnoj temperaturi dok ne udupla svoju veličinu.
Nakon toga se ponovo mesi kako bi izašao vazduh koji se nakupio.
Ostavlja se da raste još 10-20 minuta.
Priprema se nadev. Za taj cilj u posudi se pomešaju šećer, cimet i iseckani orasi.
Sledi pravljenje debelih palačinki.
Testo se ponovo lagano umesi kako bi ponovo izašao prikupljeni vazduh.
Posipa se sa otprilike 1/2 šolje brašna na neku glatku površinu i odozgo stavlja se testo. Mesi se i deli se na 8 lopti jednake veličine.
Uzima se jedna lopta i spljeska se. U sredinu se stavlja nadev i umota se u testo da se pretvori u lopticu.
Na taj način se priprema svih osam.
U tiganju se zagreje ulje.
U njega se stavlja po 1 loptica i ostavlja se da se kuva otprilike 30 sekundi.
Kada odozdo postane zlatkasto, loptica se okreće i drvenom špatulom se spljeska da postane tanja.
Ostavlja se sa druge strane otprilike 1 minutu dok i tamo ne postane zlatkasta.
Okreće se ponovo i smanjuje se ringla na nisku temperaturu. Tiganj se poklopi poklopcem i ostavlja se tako 1 minutu. Za to vreme nadev sa smeđim šećerom će se malo istopiti.
Serviraju se vruće korejske palačinke. Ukoliko je ostalo nadeva, može da se servira zajedno sa gotovim palačinkama Hottok (Hotteok).