Način pripreme
Prvo ispržite pečurke, isečene na lente i izvadite u tanjir. U istu masnoću stavite glavicu luka isečenog na sitno. Zapržite dobro.
Dodajte mleveno meso koje takođe treba da zapržite dobro i začinite. Pet minuta pre nego što isključite ringlu dodajte pečurke, a nakon što isključite - i isečene kisele krastavčiće. Ostavite sa strane.
Za bešamel zapržite brašno u maslacu. Sipajte i hladno mleko, mešajući neprestano, da se ne stvore grudvice. Sačekajte da provri i stavite so i oraščić. Pre nego što je gotov bešamel stavite topljeni sir i sačekajte da se istopi.
U posudu za pečenje stavite nekoliko kašika bešamela na dno. Našunite palačinke nadevom i poređajte u posudu jednu do druge.
Sipajte sav bešamel preko njih i pospite kačkavaljem. Pecite dok se ne dobije prijatna zlatasta korica.