Jagnjetina sa zeljem u đuvečari
bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Đuveč»Jagnjetina sa zeljem u đuvečari

Jagnjetina sa zeljem u đuvečari

Jagnjetina sa zeljem u đuvečari
Fotografije: Niki
1 / 2
28/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema40 min.
Kuvanje150 min.
Ukupno190 min.
Porcije3
"Svi znaju, jagnjetina i zelje su napravljeni da budu skuvani zajedno"

Potrebni sastojci

  • jagnjetina - 1.500 g
  • pirinač - 1 i 1/2 šolje
  • zelje - 400 g
  • nana - sveža
  • mladi luk - 2 - 3 veze
  • so
  • biber
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Možete koristiti bilo koji deo jagnjeta.

Isecite na porcije i začinite suvim začinima.

Pirinač očistite i operite.

Zelje, mladi luk i nanu sitno iseckajte.

Sipajte pirinač i zeleniš u đuvečaru, dodajte so, alevu papriku, maslac, masnoću i promešajte.

Dodajte meso, sipajte vodu i stavite jagnjetinu sa pirinčem u hladnu rernu.

Pecite u đuvečari sa jagnjetinom na 200 stepeni dok ne bude gotovo.

Pre nego što izvadite đuvečaru, skintie poklopac i pecite jagnjetinu sa zeljem u đuvečari.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: