Način pripreme
Isečemo 2 tikvice po dužini na polovine. Nakon toga svaku polovinu isečemo na tanke kriške. Posolimo i ostavljamo 20 minuta.
U posudi umutimo tri jaja. Dodajemo 50 g narendanog kačkavalja i 50 grama narendanog sira.
Začinjavamao biberom i dobro promešamo.
Maslacem namažemo obilno sva gnezda posude za pečenje, kalupe za mafine. U svaki stavljamo po jednu kašiku smese.
Kuhinjskim ubrusom upijamo pažljivo vodu koja se odvojila od tikvica.
Poređamo kriške od spolja na unutra, tako da se dobije cvet. Pritiskamo blago na dole ka jajima.
Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni 15-20 minuta. Čekamo da se blago ohlade i pomoću špatule vadimo slane korpice pažljivo.
Za mlečni sos:
U posudu stavljamo 6 kašika kiselog mleka, dve kašike majoneza, dva čena belog luka, istucana, so i sitno isečenu mirođiju. Dobro promešamo.
Serviramo u tanjiru stavljajući u sredinu jednu kašiku sosa i razbijamo odozgo kašikom tako da se sos rasprsne haotično po tanjiru.
Poređamo korpice od tikvica sa jajima u rerni i dekorišemo strukovima sveže mirođije.