Način pripreme
Dobro posolite jagnjeće meso i pospite ga biberom.
Napravite pastu od aleve paprike, soka od limuna i drugih začina sa maslinovim uljem i obilno namažite jagnjetinu.
Iseckajte luk, beli luk i sve zelene začine, dodajte im so po ukusu i promešajte sa tri kašike maslinovog ulja.
Pokrijte jagnjeću plećku ovom zelenom smesom i ostavite tokom jedne noći u frižideru.
Sledećeg dana prebacite sve u glinenu đuvečaru, dolijte vino u pokrijte poklopcem.
Stavite jagnjetinu da se peče 30 minuta na 250 stepeni.
Nakon toga smanjite i pecite oko sat i 20 minuta (zavisi od mesa) na oko 160 stepeni.
Nakon toga se sklanja poklopac i dodaje se prethodno očišćen, isečen i malo začinjen krompir.
Ako je neophodno dolijte još vina ili vode i stavite ponovo jagnjetinu sa krompirom u đuvečaru u starom stilu da se peče pod poklopecm oko 30-40 minuta.