Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Sufle»Ćokoladni sufle s tečnim centrom

Ćokoladni sufle s tečnim centrom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Ćokoladni sufle s tečnim centrom
Fotografije: Rumina
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
3
"Čak nam je žao da isečemo ovo čokoladno zadovoljstvo, ali znamo da nas unutra čeka još jedno čokoladno iznenađenje"

Potrebni sastojci

  • čokolada - 100 g (minimum 60 % kakaa)
  • brašno - 70 g
  • kakao - 30 g
  • jaja - 4 komada (M veličine)
  • šećer - 140 g
  • maslac - za mazanje kalupa
  • maslac - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo zagrejte rernu na 220 stepeni. Spremite 6 kalupa za pečenje, namažite ih mekim maslacem.

Na pari istopite čokoladu sa maslacem. Ostavite smesu da se blago ohladi.

U odvojenoj ppsudi umutite jaja sa šećerom. Dodajte u njih istopljenu čokoladu, mešajući neprestano, da se homogenizuje smesa.

Prosejte brašno sa kakaom i dodajte u gornju smesu. Promešajte i rasporedite i namazane kalupe.

Pecite sufle u zagrejanoj rerni 10 minuta. Pospite šećerom u prahu i servirajte dok su vrući.

Čokoladni sufle sa tečnim centrom je sjajan!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: