Način pripreme
1. Počnite sa pripremom nadeva, ugrejte 200 ml mleka i šećera na umerenoj vatri. Čim se ugreje sipajte žumanca u tankom mlazu - dobro pomešana sa brašnom i preostalim mlekom.
Smanjite vatru do minimuma i mešajte dok se krem ne zgusne - oko dva i po minuta.
Prebacite u posudu i pokrijte streč folijom tako da se zalepi po površini krema da se ne stvori korica.
2. Počnite sa pripremom palačinaka. Umutite žumanca sa maslinovim uljem, solju i šećerom. Sipajte u njega mleko i nakon toga po malo prosevajte brašno, mutite dok ne dobijete homogenu smesu. Treba da dobijete smesu gustine palačinki, zato dodajte još mleka ili još brašna ako je ptebiše retka ili obrnuto - gusta.
3. Ugrejte tiganj sa dnom koje se ne lepi na umerneoj vatri. Namažite površinu sa malo maslaca. Prečnik tiganja izaberite u zavisnosti od toga koliko velike želite da budu palačinke. U plehu prečnika 16 cm dobijate 7 komada. Za veću količinu povećajte sastojke ako želite.
4. Pecite palačinke i namažite svaku maslacem, nakon toga je izvadite iz tiganja.
5. U ohlađen krem za nadev stavite liker od pomoradnže i promešajte. Umutite belanca sa prstohvatom soli na sneg i dodajte u delovima u krem. Mešajte maksimalno pažljivo kružnim pokretima odozdo na gore sa poklapanjem na kraju.
6. Uključite rernu da se ugreje do 200 stepeni. Pokrijte dno papirom za pečenje. Poređajte palačinke i na jednu polovunu svake rasporedite mekani nadev, posle poklopite u obliku polumeseca.
7. Pecite sufle palačinke u ugrejanoj rerni 10-12 minuta.
8. Ostavite da se ohlade i pospite obilno šećerom u prahu pre serviranja. Odgovarajuće su za doručak, za desert, u kombinaciji sa slatkom, medom ili šlagom.