Način pripreme
Među hladnim čorbama meni je Gaspaćo zvezda. Ona je izuzetno sveža i pogodna za leto.
Jedna od varijanti ova letnje hladne čorbe je sa dodatkom breskvi. Ostaćete iznenađeni koliko će ispasti ukusna čorba sa njima.
Spremite sve sastojke, tako što očistite i isečete na parčiće - breskve i krastavac treba da budu oljušteni, ali paradajz nije obavezno, posebno ako vam je mašina kojom ćete mleti dosta dobra, da bi sve bilo savršeno glatke teksture.
Stavite u blender isečene na parčiće luk, beli luk, paprika, krastavac. breskve i paradajz.
Dodajte sirće, maslinovo ulje i so i ubacite da se melje dva ili tri minuta.
Nakon što je gaspaćo gotov možete da razredite sa malo vode, posebno ako ćete ga servirati u čaši.
Gustina, koju ćete dobiti, zavisi najviše od toga koliko je bio mesnat paradajz, koji ste koristili.
Dodatno začinite sa još sirćeta i soli, ako je neophodno i stavite u frižider na bar jedan sat da se ohladi.
Servirajte gaspaćo od breskvi u posudicama za čorbu ili šoljama i pospite dobrim ekstra devičanskim maslinovim uljem.