Način pripreme
Odličan namaz, pogodan za predjelo, meze ili kao namaz na krišku hleba. Brz i lak za pripremu, vrlo svežeg ukusa i na kraju, ali ne najmanje važno - zdrav.
Tikvicu, kojoj ste isekli krajeve, ali nije oljuštena, isecite na kolutove debljine oko pola centimetra.
Blanširajte kolutove u vreloj slanoj vodi 5 minuta i ostavite u cediljci da se ohlade i dobro ocede.
Stavite u blender sa svim ostalim sastojcima - semenkama susama i bundeve, belim lukom, topljenim sirom, majonezom, solju, mirođijom, sokom od limuna i biberom.
U početku krenite manjom brzinom i postepeno povećavajte do srednje, tako da se smesa iznenada ne zalepi za bokove posude.
Namaz od tikvica se melje tako da ne postane veoma gladak, već da se osećaju komadići semenki i susama.
Začinite po ukusu sa još soli, bibera i soka od limuna.
Poslužite dobro ohlađen namaz od tikvica sa susamom i topljenim sirom, po želji posut sa još susama i maslinovim uljem.
Prijatno uz ovaj namaz od tikvica sa susamom i topljenim sirom!
Komentari