Torta sa kremom od bundeve

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
591
19/03/2020
"Eksploziju ukusa vam darujemo u obliku recepta za tortu sa kremom od bundeve, izvolite "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano39
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 200 g
  • brašno - 200 g
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • cimet - 1 kašičica
  • za krem
  • bundeva - 1 šolja, pečena
  • kukuruzni skrob - 1 kašika, izvršita
  • maslac - 1/3 šolje
  • šećer u prahu - 1 i 3/4 šolje
  • cimet - 1 kašičica
  • Za glazuru
  • hladna voda - 6 kašika
  • kakao - 2 kašike
  • maslac - 1/2 kašike
  • šećer u prahu - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Spremanje kore:

Umute se jaja i šećer, dodaje se ulje, ponovo mutimo kratko i na kraju se dodaje brašno sa praškom za pecivo i cimetom.

Kore se peku oko 10 minuta svaka na 180 stepeni.

Spremanje krema:

Bundeva se ispeče i pasira. Dodaje se skrob i stavlja se na ringlu da provri, čim se pojave mehurići sklanja se sa vatre i ohladi se.

Meki maslac se muti sa šećerom i začinima i pomeša se sa pireom od bundeve. Vaš krem od bundeve je gotov.

Spremanje glazure:

Za glazuru ove ukusne torte sa bundevom svi sastojci se pomešaju u posudu i stavljaju se da provru.

Ređamo koru-krem, koru-krem, koru i odozgo završavamo glazurom tortu sa kremom od bundeve.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar