Način pripreme
*Možete da koristite integralno ili belo brašno, a možete da zamenite i običnim pšeničnim, od spelte, raži itd.
U dubok posudu stavite brašno zajedno sa kokosovim uljem i vodom, dodajte i malo soli.
Rukama zamesite čvrsto i glatko testo i sakupita ga u loptu. Ako vam se učini previše suvo možete da dodate još jednu kašiku vode, ali imajte u vidu da kad ga ostavite da odstoji u frižideru, ono će upiti još vlage, tako da nemojte žuriti da dodate još vode, samo ako zaista ispadne mnogo suvo i ne možete da ga sakupite u loptu, onda.
Stavite testo za pitu na 20-30 minuta u frižider da odstoji.
Dok testo stoji, isecite paradajz na kolutove.
Izvadite testo iz frižidera i razvijte ga na papiru za pečenje do debljine od pola centimetra.
Poređajte paradajz, ostavljajući po 2-3 cm od ivice, koju ćete zaviti odozgo preko njih.
Posolite i pospite svežim bosiljkom ili začinima po želji.
Pecite ukusni galet u već zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 45 minuta.
Izvadite galet sa paradajzom i ostavite da se ohladi.