Galet sa paradajzom

Lilia Tsacheva/LipodveLilia Tsacheva/Lipodve
Kuvar
1731751453
Galet sa paradajzom
Fotografije: Lilia Tsacheva/Lipodve
1 / 3
06/08/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Jednostavan za spremanje i mnogo ukusan galet sa paradajzom, čija aroma privlači svakoga još sa vrata"

Potrebni sastojci

  • brašno od spelte - 300 g*
  • kokosovo ulje - 70 g, istopljeno
  • voda - 80 ml
  • paradajz - 500 g
  • bosiljak
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

*Možete da koristite integralno ili belo brašno, a možete da zamenite i običnim pšeničnim, od spelte, raži itd.

U dubok posudu stavite brašno zajedno sa kokosovim uljem i vodom, dodajte i malo soli.

Rukama zamesite čvrsto i glatko testo i sakupita ga u loptu. Ako vam se učini previše suvo možete da dodate još jednu kašiku vode, ali imajte u vidu da kad ga ostavite da odstoji u frižideru, ono će upiti još vlage, tako da nemojte žuriti da dodate još vode, samo ako zaista ispadne mnogo suvo i ne možete da ga sakupite u loptu, onda.

Stavite testo za pitu na 20-30 minuta u frižider da odstoji.

Dok testo stoji, isecite paradajz na kolutove.

Izvadite testo iz frižidera i razvijte ga na papiru za pečenje do debljine od pola centimetra.

Poređajte paradajz, ostavljajući po 2-3 cm od ivice, koju ćete zaviti odozgo preko njih.

Posolite i pospite svežim bosiljkom ili začinima po želji.

Pecite ukusni galet u već zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 45 minuta.

Izvadite galet sa paradajzom i ostavite da se ohladi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: