Galet sa jagodama

Galet sa jagodama

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
785
904
20/03/2021
"Galet sa jagodama za popodnevno druženje sa prijateljima, napravite i po jedni kafu i sve će biti sjajno"
Priprema60 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno100 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano56
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • brašno - 300 g
  • maslac - 150 g
  • šećer - 1 kašika, braon
  • voda - 5 kašika
  • Za nadev
  • jagode - 400 g
  • smeđi šećer - 1/4 šolja
  • skrob - 2 kašike, prirodan
  • žumance - 1 komad
  • vanila - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Maslac isečemo na male parčiće, pomešamo ga sa brašnom i šećerom.

Protrljamo ga rukama dok ne dobijemo mrvice. Dodajemo vodu i oformimo loptu.

Uvijamo je u foliju i stavljamo testo za galet u frižider bar jedan sat da se stegne.

Jagode očistimo i u posudi ih pomešamo sa šećerom, vanilom i skrobom.

Razvijamo testo i prebacujemo ga u namazanu posudu za pečenje. Stavljamo jagode u sredinu i presavijamo krajeve.

Mažemo žumancem, po želji možemo da pospemo kristal šećerom.

Pečemo slatki galet u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.

Posipamo gotov galet sa jagodama šećerom u prahu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar