Način pripreme
Beli luk očistite i isecite na kriške. Pileći file isecite na male komade i skinite kožicu.
Spanać savršeno operite i ocedite, dobro je koristiti cele listove bejbi spanaća ili listove srednje veličine.
Zagrejte maslinovo ulje i u njega stavite kolutove belog luka. Posle nekoliko sekundi dodajte piletinu i mešajte dok ne postane bela.
Dodajte spanać sa prstohvatom soli i pokrijte posudu da se sve dinsta, a da se zeleno lišće slegne i omekša.
Sipajte bulgur (srednje slomljeno zrno) i sipajte vodu u razmeri navedenoj na pakovanju bulgura, jer postoje različite veličine zrna koje zahtevaju različite količine tečnosti i vreme kuvanja.
Dodajte začin ras el hanut, biber i još malo soli.
Piletinu sa spanaćem kuvajte pod poklopcem 15-20 minuta ili prema uputstvima za kuvanje vaše vrste bulgura.
Na kraju iscedite sok od limuna i promešajte.
Ukusno jelo sa orijentalnim ukusom služi se toplo.
Prijatno uz ovaj bulgur sa spanaćem i piletinom!