Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Tart»Sjajan voćni tart

Sjajan voćni tart

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Sjajan voćni tart
Fotografije: Rositsa Petrova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
12
"Šta mislite da za sledeći rođendan spremite ovaj sjajan voćni tart"

Potrebni sastojci

  • osnova
  • ovsene pahuljice - 30 g
  • šećer - 60 g
  • brašno - 150 g
  • maslac - 100 g
  • vanila - 1 komad
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • so - prstohvat
  • jaje - 1 komad
  • krem
  • jaja - 2 komada
  • maskarpone - 250 g
  • kukuruzni skrob - 2 kašičice
  • krem sir - 125 g
  • šećer u prahu - 80 g
  • vanila - 1 komad
  • borovnice - 100 g
  • limun - kora od 1/2 limuna
  • voće - 200 g, za dekoraciju (borovnice, jagode)
  • čia - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Sipajte prosejano brašno u posudu i dodajte u njega vanilu, šećer, prstohvat soli i prašak za pecivo.

Umutite i dodajte na kocke isečen maslac. Počnite da trljate prstima dok ne dobijete maslac mrvice.

Dodajte jedno jaje i ovsene pahuljice, postepeno zamesite meko maslac testo. Pokrijte ga folijom za sveže čuvanje i stavite u frižider na tridesetak minuta.

Razvijte testo između dva lista papira, probodite ga viljuškom i vratite ponovo u frižider.

Zagrejte rernu na 180 stepeni i stavite osnovu za tart da se ispeče - neophodno je oko 20 minuta.

U međuvremenu spermite krem. Pomešajte šećer u prahu sa krem sirom i umutite ih.

Dodajte maskarpone i skrob, promešajte u homogenu smesu. Razbijte jaja - jedno po jedno, muteći i tek kad se prvo sjedini dodajte sledeće.

Na kraju u krem dodajte čiu, narendanu koru limuna i vanilu.

Sipajte preko osnove i pospite borovnice. Vratite tart u rernu i pecite još 25 minuta.

Ohladite potpuno i ukrasite svežim voćem po izboru.

Sjajan voćni tart je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: