Način pripreme
Sipajte prosejano brašno u posudu i dodajte u njega vanilu, šećer, prstohvat soli i prašak za pecivo.
Umutite i dodajte na kocke isečen maslac. Počnite da trljate prstima dok ne dobijete maslac mrvice.
Dodajte jedno jaje i ovsene pahuljice, postepeno zamesite meko maslac testo. Pokrijte ga folijom za sveže čuvanje i stavite u frižider na tridesetak minuta.
Razvijte testo između dva lista papira, probodite ga viljuškom i vratite ponovo u frižider.
Zagrejte rernu na 180 stepeni i stavite osnovu za tart da se ispeče - neophodno je oko 20 minuta.
U međuvremenu spermite krem. Pomešajte šećer u prahu sa krem sirom i umutite ih.
Dodajte maskarpone i skrob, promešajte u homogenu smesu. Razbijte jaja - jedno po jedno, muteći i tek kad se prvo sjedini dodajte sledeće.
Na kraju u krem dodajte čiu, narendanu koru limuna i vanilu.
Sipajte preko osnove i pospite borovnice. Vratite tart u rernu i pecite još 25 minuta.
Ohladite potpuno i ukrasite svežim voćem po izboru.
Sjajan voćni tart je gotov.