Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Konzervirana bukovača

Konzervirana bukovača

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Konzervirana bukovača
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
3
"Uvek će biti domaćih jela u koja možete uključiti ove konzervirane pečurke"

Potrebni sastojci

  • bukovača - 500 g
  • marinada
  • voda - 200 ml
  • ulje - 120 ml
  • sirće 100 ml
  • šećer - 1 kašika
  • so - 1 kašika
  • beli luk - 5 - 6 čena
  • šargarepa - 2 - 3 komada, srednje
  • lovorov list - 3 komada
  • biber - 15 - 20 zrna
  • piment - 5 zrna
  • majčina dušica - 2 stabljike sveža
* merne jedinice

Način pripreme

Pečurke bukovače dobro operite i isecite ili iskidajte na komade. Koristite i drške pečuraka.

Zagrejte vodu i kada proključa, stavite pečurke i 1 kašiku soli da se kuva 20 minuta. Zatim procedite i odmah stavite pod hladnu tekuću vodu.

U drugu šerpu stavite sve sastojke za marinadu. Pustite da provri, a zatim pečurke stavite unutra 10 minuta i kuvajte na laganoj vatri.

Za to vreme očistite i narendajte šargarepu, a beli luk isecite na tanke listiće.

Kada prođe 10 minuta kuvanja, pečurke odmah rasporedite u suve tegle, naizmenično ređajući pečurke, šargarepu i beli luk.

Od ove količine dobićete tri tegle od 350 ml.

Kada se sve tegle napune, vratite marinadu na vatru i ponovo je prokuvajte.

Vrelu marinadu prelijte preko pečurki, zatvorite tegle i okrenite naopako dok se potpuno ne ohlade.

Zatim pečurke čuvajte u frižideru.

Ako želite, možete pasterizovati tegle oko 20 minuta nakon što voda proključa radi dužeg skladištenja konzerviranih bukovača.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: