Način pripreme
Pečurke bukovače dobro operite i isecite ili iskidajte na komade. Koristite i drške pečuraka.
Zagrejte vodu i kada proključa, stavite pečurke i 1 kašiku soli da se kuva 20 minuta. Zatim procedite i odmah stavite pod hladnu tekuću vodu.
U drugu šerpu stavite sve sastojke za marinadu. Pustite da provri, a zatim pečurke stavite unutra 10 minuta i kuvajte na laganoj vatri.
Za to vreme očistite i narendajte šargarepu, a beli luk isecite na tanke listiće.
Kada prođe 10 minuta kuvanja, pečurke odmah rasporedite u suve tegle, naizmenično ređajući pečurke, šargarepu i beli luk.
Od ove količine dobićete tri tegle od 350 ml.
Kada se sve tegle napune, vratite marinadu na vatru i ponovo je prokuvajte.
Vrelu marinadu prelijte preko pečurki, zatvorite tegle i okrenite naopako dok se potpuno ne ohlade.
Zatim pečurke čuvajte u frižideru.
Ako želite, možete pasterizovati tegle oko 20 minuta nakon što voda proključa radi dužeg skladištenja konzerviranih bukovača.