Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Salata od ribe»Riblja salata sa kuskusom

Riblja salata sa kuskusom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Riblja salata sa kuskusom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
2
"Savršena salata - ukusna i zasitna"

Potrebni sastojci

  • kuskus - 1 šolja, sitan, arapski
  • paradajz - 1 komad, veliki
  • krastavac - 1 komad, mali, bez semenki
  • tunjevina - 200 g, iz konzerve
  • peršun - 6 strukova
  • menta - 10 - 15 svežih listova
  • mladi luk - 1 veza
  • limun - 1 komad, sok
  • maslinovo ulje - 1/2 šolja
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Orijentalni kuskus je sitan i obično ne iziskuje termičku obradu.

Preliva se kipućom vodom, u kojoj je prstohvat soli i kašika-dve maslinovog ulja. Tako se ostavlja pod poklopcem 5 minuta.

Odnost tečnost/kuskus za ovo vrstu je 1:1 ili 1:1, 5 da ne bi postala kaša, a da bude blago tvrd i prhak.

Ostavite kuskus da se ohladi i ako je stegnut i spljošten promešajte ga sa još maslinovog ulja da se odvoje zrnca.

Oljuštite i iseckajte na male kocke krastavac i paradajz.

Isecite mladi luk, peršun i mentu na sitno i sipajte sve u kuskus.

Dodajte tunjevinu, oceđenu od masnoće iz konzerve.

Začinite riblju salatu solju, sokom od limuna i sa još maslinovog ulja i dobro promešajte.

Riblju salatu sa kuskusom servirajte ohlađenu.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: