Način pripreme
File isecite na zalogaje i prebacite ga u posudu. Začinite sokom od limuna, sokom od pomorandže i začinima.
Izmešajte i pokrijte svežom folijom. Ubacite u frižider na barem sat vremena.
Nanižite ražnjiće naizmenično stavljajući meso i čenove belog luka.
Sameljite u blenderu suncokret i prebacite na u tanjir.
Uvaljajte pileće ražnjiće u njega i poređajte ih u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C - 40 minuta (ili dok ne bude gotovo).
Ogulite krompir i isecite ga na velike kockice.
Skuvajte u posoljenoj vodi. Ocedite i prebacite u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
Začinite solju i majčinom dušicom i zalijte uljem.
Pecite citrusne pileće ražnjiće sa hrskavim krompirićima na 200°C dok se ne dobije hrskava zlatkasta korica.