Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Ražnjići»Citrusni pileći ražnjići sa hrskavim krompirićima

Citrusni pileći ražnjići sa hrskavim krompirićima

Asya ZaevskaAsya Zaevska
Kuvar
13133670
Citrusni pileći ražnjići sa hrskavim krompirićima
Fotografije: Asya Zaevska
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
3
"Hrskavo meso sa hrskavim krompirićima - koja bolja kombinacija može da se dobije?"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 500 g
  • limunov sok - sok od 1/2
  • sok od pomorandže - dok od 1/2
  • soja sos
  • so
  • crni biber
  • med - 1 kašičica
  • đumbir - 1 kašičica, suvi
  • beli luk - 1 glavica
  • suncokret - 50 g, sirov, oguljen
  • krompir - 500 g
  • ulje
  • majčina dušica
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

File isecite na zalogaje i prebacite ga u posudu. Začinite sokom od limuna, sokom od pomorandže i začinima.

Izmešajte i pokrijte svežom folijom. Ubacite u frižider na barem sat vremena.

Nanižite ražnjiće naizmenično stavljajući meso i čenove belog luka.

Sameljite u blenderu suncokret i prebacite na u tanjir.

Uvaljajte pileće ražnjiće u njega i poređajte ih u tepsiju obloženu papirom za pečenje.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C - 40 minuta (ili dok ne bude gotovo).

Ogulite krompir i isecite ga na velike kockice.

Skuvajte u posoljenoj vodi. Ocedite i prebacite u tepsiju obloženu papirom za pečenje.

Začinite solju i majčinom dušicom i zalijte uljem.

Pecite citrusne pileće ražnjiće sa hrskavim krompirićima na 200°C dok se ne dobije hrskava zlatkasta korica.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: