Način pripreme
Prvo propržite iseckani luk u zagrejanom ulju i maslacu.
Kada omekne, sipajte brašno i pospite solju, nakon čega kratko izmešajte i sipajte mleko. Mutite pomoću metalne žice za mućenje kako bi nestale sve grudvice.
Iseckajte spanać sa čenovima belog luka i dodajte ih u tiganj. Začinite solju i crnim biberom dok se smesa ne zgusti, ne prestajući sa mešanjem.
Na kraju treba da dobijete gustu smesu tako da se prilikom ubacivanja kašike formira put koji se ne spaja lako. Dodajte izrendani kačkavalj i mešajte dok se u potpunosti ne istopi.
Skinite sa vatre i prebacite smesu u posudu. Dobro pokrijte folijom za sveže čuvanje i kada se u potpunosti ohladi, stavite u frižider - neka odstoji 8 sati.
Izvadite smesu i počnite da oblikujete krokete. Zagrabite kašikom i gnječite rukom dok se ne dobije karakterističan oblik. U skučaju da se smesa lepi, blago nakvasite svoje ruke.
Gotove krokete uvaljajte sledećim redosledom - brašno, umućeno jaje i prezle.
Zagrejte ulje na jakoj ringli i pržite dok se ne dobije lepa zlatasta boja. Ocedite višak masnoće na kuhinjskom ubrusu.
Poslužite sa solju i salatom po izboru.
Kroketi sa spanaćem i hrskavom koricom su gotovi.